בזכות הקדמה הטכנולוגית, בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה חדשה בתחום העבודה: ישנו צורך הולך וגובר במומחיות והתמקצעות בכל תחום ותחום – צר ככל שיהיה. בשל כך, במקרים רבים ימצא האדם המבוגר עבודה, שתאפיין מומחיות ספציפית שרכש עם השנים. המעסיקים, פעמים, מעוניינים בפתרון "קל" – העסקת העובד ללא יחסי "עובד – מעביד", כשהעובד המבוגר מעדיף עבודה שלא תדרוש ממנו היקף שעות גדול ותשאיר לו זמן ליהנות מתקופת הפרישה.
בנוסף לכל אלה, תעסוקה לפנסיונרים היא גם פתרון חברתי נעים וטוב. היציאה בכל בוקר מהבית למקום העבודה, המפגש היום יומי עם חברים לעבודה, אפילו אם מדובר רק בכמה שעות בודדות, מוסיפים רבות לשמחת החיים. עבור רבים, תעסוקה לפנסיונרים מאפשרת לשמור על סדר היום ועל המסגרת האישית. בנוסף לכך, תעסוקה לפנסיונרים היא בהחלט מקור סיוע כלכלי אשר מאפשר חיי פרישה מכובדים.
דרוש ניסיון
דרוש ניסיון
להרשמה
להרשמה
שינוי מדיניות
שינוי מדיניות
תעסוקה בפנסיה, מלבד הפרנסה, חשובה בעיקר לצורך הנפשי של האדם המבוגר להיות עסוק ופעיל. אנשים רבים יכולים, מסוגלים ורוצים לעבוד שנים רבות לאחר גיל הפרישה הקבוע בחוק. רובנו יודעים, שכספי הפנסיה לא תמיד יספיקו לתקופה הארוכה שאחרי הפרישה. אם עובד בוחר לעבוד לאחר גיל הפרישה הוא מגדיל את הפנסיה שלו אבל במקביל מקטין את התקופה שבו הוא "ייהנה מהפנסיה" בתמורה למצב כלכלי טוב יותר.
תעסוקה בפנסיה כבר הוכיחה את עצמה כנושא חשוב במיוחד לא רק בגלל ההיבט הכלכלי. תעסוקה בפנסיה שומרת על המסגרת אליה רגילים וכן, שומרת על שגרת חיי היום יום. יכול מאוד להיות שעובדים במשך עשרות שנים עד ההגעה לגיל הפרישה, ועדיין לא חושבים על חיסכון שיהיה מיועד לחיי רווחה כלכלית גם בתקופה שאחרי הפרישה. עבודה בפנסיה יכולה לאפשר לאדם להגדיל את ההכנסה הכלכלית החודשית המצטברת שלו וכך לשמור על רמת החיים אליה רגילים.
בנוסף לכך, עבודה בפנסיה חשובה בעיקר בגלל ההרגל במשך השנים לקימה בכל בוקר לעבודה, והרצון לעשייה. פעמים רבות, מעדיף האדם המבוגר לעשות שינוי בתקופת הפנסיה – משהו אחר וחדש לגיל הפרישה. לכן, עבודה בפנסיה יכולה להיות פתרון מעולה לחיים מעניינים ומלאי משמעות – כפי שהיו לפני הפרישה.
איך מוצאים עבודה אחרי פרישה?
אחרי עשרות שנים בהם עובדים באותו מקום עבודה, רגילים לתפקיד המסויים, מרגישים נוח בחברת העובדים האחרים, נמצאים באיזור הנעים והבטוח – סביר להניח שחיפוש עבודה הוא תהליך לא מוכר, שהאדם המבוגר אינו מורגל בו. שנים רבות, אם בכלל, לא כתב קורות חיים, לא התראיין לתפקיד חדש, לא מבין את השינוי הגדול שחל בשוק העבודה, ואז, ייתכן מאוד שחיפוש עבודה בעידן האינטרנט הוא דבר שנראה, בצדק, "מעולם אחר". בנוסף לכך, האדם המבוגר אינו אותו אדם שהיה כאשר חיפש את העבודה הקודמת שלו. כיום, כשמחפשים עבודה אחרי פרישה, יש לו שיקולים אחרים וחדשים בבחירת מקום העבודה העתידי: החל מהרצון להשאיר לעצמו זמן פנוי משיקולי בריאות, משיקולים הקשורים בהתרחבות המשפחה (נכדים), מטעמי נוחות ועוד ועוד..כל אלה – משפיעים על הבחירה במשרה העתידית. כאשר אדם מבוגר מחפש עבודה אחרי פרישה חשוב לזכור גם את שיקולי המס והכדאיות, האם המשכורת החדשה תפגע בזכאות לקצבה מביטוח לאומי- נושא המביא פורשים רבים לבחור במשרה חלקית, כדאית יותר עם היציאה לפנסיה.
ההמלצה היא להתייעץ עם גורם מקצועי שינחה ויוביל את האדם הפורש לעבודה שתתאים לו בחייו החדשים.
מי אנחנו
עמותת והדרת הכוח השלישי (ע"ר) חרטה על דיגלה את השאיפה לשוויון מלא בין בני אדם ללא קשר למינם, מוצאם או גילם. הפעילות שלנו מבוססת על אמונה עמוקה כי הזכות להגשמה עצמית – אינה מתבטלת בגיל 60 וגם לא בגיל 70 ויותר . היא ממשיכה להיות זכותם הטבעית של כל בני האדם עד יומם האחרון, כל עוד הם רוצים ויכולים להמשיך לחלום אסור למנוע מהם ולחסום אותם בדרכם למימוש השאיפות שלהם.
והדרת הכוח השלישי שואפת לצרף לשורותיה תומכים מכל קשת הגילאים ותחומי החיים בכדי להעלות את ההכרה בתופעת הגילנות ולקדם את המאבק בה, כמשותף לכל אדם בין אם הוא או היא כבר בגיל מבוגר או שואפים להגיע אליו.