עכשיו תגלו עולם חדש של שירותים וזכויות שמתאימים ומיועדים לגיל השלישי, אבל כדי לקבל אותם צריכים לשלם ולפעמים הרבה.
לפניכם כמה דוגמאות מאת דבורה שגיא
מקבלים פנסיה מקרן פנסיה וותיקה, רוב הסיכויים שהחל מ1 ביולי הקרוב תצטרכו לשלם הרבה יותר עבור דמי ניהול. רוב קרנות הפנסיה הוותיקות החליטו להכפיל את דמי הניהול.
למה, כי אנחנו, מה לעשות, חיים יותר מידי שנים והקרנות חוששות שלא יהיה להם מספיק כסף לשלם לנו את הפנסיות. תוחלת החיים היא נתון ידוע כבר הרבה שנים, ובכל זאת הקרנות לא התייעלו, לא הורידו עלויות, לא צמצמו במשכורות הבכירים, אלא, חיכו לחסדי הממשלה והשלטון שיעלו את גיל הפרישה.
עכשיו כאשר גיל הפרישה נשאר אנחנו משלמים את המחיר. אין לנו ברירה, לאחר שכבר יצאנו לגמלאות אנחנו לא יכולים לעבור מקרן לקרן. אנחנו הקהל השבוי של הקרנות ולכן החל מחודש יולי אנשים רבים יגלו שהפנסיה שלהם הצטמצמה בעוד כ 1.5%.
יודעים מהו תיקון 190? תיקון המאפשר הקטנת מס הכנסה על ריווחי קופות הגמל מ 25% ל 15%. זה יופי – כן, אבל אליה וקוץ בה: כדי לקבל את ההנחה צריך לפנות ליועץ מס, או יועץ פנסיה וזה כבר עולה כסף ולפעמים הרבה כסף.
דוגמא נוספת, מניסיון אישי – תאום מס לגמלאים: בפברואר במשרד מס הכנסה פקידה נחמדה מאד, אמרה לי שאפשר להגיש בקשה לתיאום מס באינטרנט ולחסוך את הביקור במשרדי מס הכנסה, אבל קודם, צריך למלא טפסים מיוחדים ואותם אפשר למלא רק, כמובן, אצל יועץ מס שלא עושה עבודתו לשם שמים אלא לשם פרנסה וצריך לשלם לו.
אה! יפוי כח מתמשך: נושא חם מאד אצל הגמלאים. בניגוד לצוואות שמשרד המשפטים מאפשר לעשות באמצעות אתר האינטרנט ללא התערבות עורך דין, את הטפסים לייפוי כח מתמשך צריך למלא אצל עורך דין, והנה עוד הוצאה נוספת להכנסה המצטמקת ביציאה לגמלאות.
אנחנו הגמלאים מהווים כח. אנחנו כ 12% מהאוכלוסייה , יש לנו את הכח לבוא ולעמוד על זכותנו לקבל שירותים ישירות, ללא תיווך שעולה כסף באמצעות עורכי דין, רואי חשבון או יועצים למיניהם. אנחנו לא זקוקים למפלגות שייצגו אותנו במשא ומתן הקואליציוני, לא צריכים לשם כך שרים מיוחדים, אלא הבנה פשוטה של מקבלי ההחלטות שאנחנו לא צריכים לשלם לאנשי מקצוע כדי לקבל את הזכויות שמגיעות לנו .